A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа
"Інклюзивно-ресурсний Центр"
Буської міської ради

Зі святом 1 вересня!

Дата: 31.08.2021 11:04
Кількість переглядів: 73

                                          

 

Шановні педагоги!

Зовсім скоро у закладах освіти пролунає перший вересневий дзвінок. Дзвінок, який закличе за парти усіх школярів. Цей дзвінок закличе до школи і учнів, яких ми називаємо « діти з особливими освітніми потребами».

   Так, вони - особливі, вони – не звичні, бо не такі як усі, бо не так мислять, не так бігають, не так розмовляють. Деякі з них мають ще й статус дитини з інвалідністю, а деякі з них – лише спостерігаються медиками.  Але для своїх батьків – вони діти, для педагогів вони учні та вихованці, для викладачів – студенти. І, разом зі своїми однолітками,  мають рівні права, серед яких є – право на освіту.

    Право на навчання цієї категорії дітей у закладах освіти Буської територіальної громади реалізується через навчання в інклюзивних класах та дошкільних інклюзивних групах та організацію індивідуальної форми навчання (педагогічного патронажу).

Мережа закладів освіти, які надаватимуть освітні послуги особливим дітям кожного зростає.

      За попередніми даними, з 1 вересня 2022 року в інклюзивних класах навчатимуться  26 учнів з особливими освітніми потребами, в інклюзивних дошкільних групах 6 дошкільників з особливими освітніми потребами, на індивідуальній формі навчання (педагогічному патронажі) навчатимуться 16 учнів, які на станом здоров’я не можуть відвідувати школу.

Думаю, на сьогодні уже всі інклюзивні освітні заклади готові прийняти до дружньої шкільної родини особливих дітей, створити для них відповідне освітнє середовище, в якому жодна дитина не відчуватиме себе іншою і виключеною.

    А нашими спільними зусиллями (при допомозі Буської міської ради; відділу освіти, культури, молоді та спорту Буської міської ради ), завдяки командному підходу (дирекції шкіл, батьків, інклюзивно-ресурсного Центру)  та професійній майстерності педагогів, асистентів вчителів,  ми допоможемо нашим учням з особливими освітніми потребами  зреалізувати право на якісну та доступну освіту в цілісній системі освітита зреалізуємо сподівання їхніх батьків. Адже, майбутнє цих дітей - починається сьогодні.

Дякую усім Вам за розуміння проблеми, дякую усім за підтримку, готовність допомогти, дякую усім за роботу .

Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним, несе добрий настрій у кожну школу, кожну родину!
Зі святом, дорогі друзі! Щасти Вам!

 

З повагою, директор та педагогічний колектив комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний Центр» Буської міської ради.

01 вересня 2021 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора