A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа
"Інклюзивно-ресурсний Центр"
Буської міської ради

«Я не можу», або як розвинути мотивацію

Дата: 28.03.2023 10:01
Кількість переглядів: 46

Кожне нове вміння віддаляє дітей від батьків. Спочатку ця незалежність приносить радість, але нові звершення можуть швидко перетворитися на щоденні обов’язки. Зрозуміло, що багато дітей хочуть знову стати маленькими, щоб приховати багато «я не можу». І єдине, що тут можна робити, це постійно нагадувати, задобрювати, переконувати батьків, що їх любов і турбота нікуди не дінуться.

1. «Подумай, де ти цьому навчишся?»

Перевіряйте інформацію в Інтернеті, запитуйте людей, сходіть до бібліотеки, щоб взяти книги.

2. «Хочеш, я тобі розповім, як я цьому навчився?»

Дитина часто відчуває себе безсилою в присутності всевладного дорослого, і краще дати йому зрозуміти, що це не завжди так і не завжди так.

3. «Можливо, є спосіб використати те, що ви знаєте, щоб пройти через це?»

Неможливо намалювати вівцю - намалюйте вівцю в ящику. Це додасть людям такої впевненості у своїх силах, що колись ягня вийде за рамки.

4. «Попрацюємо разом?» Часто за некомпетентністю криється небажання дитини самостійно виконувати важке або нудне завдання.

5. «Дозволь мені показати тобі фокус». Видно, що дитина не хоче чогось вчитися, але вже знає, що робити. Іноді є швидкий спосіб навчитися.

6. «Ти хочеш навчитися чи хочеш, щоб хтось інший зробив це за тебе?» Дитина швидше за все вибере другий варіант, але рано чи пізно вибере перший варіант.

7. «Давайте розіб’ємо цю велику справу на дрібниці та визначимо моменти, з якими ви можете впоратися, і моменти, коли вам потрібна допомога».

8. «Це нормально, але ти добре вмієш... (список успіхів)». Правда в тому, якщо ви подумаєте про це, скільки найважчих навичок дитина опанувала за останні 5-10 років!

9. «Ти думаєш, що тобі завжди доведеться цьому вчитися, чи ти зможеш зійти з рук?» Немає потреби говорити про те, які навички потрібні, нехай діти подумають самі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора