A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа
"Інклюзивно-ресурсний Центр"
Буської міської ради

3 грудня Міжнародний День осіб з інвалідністю

Дата: 03.12.2019 16:57
Кількість переглядів: 152

 

Дуже просимо звернути вашу увагу, ось на яку річ. Інвалідність - не привід для святкування! Не намагайтесь вітати людей, які живуть з порушенням здоров'я. Це як мінімум - нечемно.

Довідка: Генеральна Асамблея закликала держави - проводити подальшу інтеграцію в життя суспільства осіб з інвалідністю. Міжнародний день людей з інвалідністю привертає увагу до проблем цих людей, захисту їхньої гідності, прав і благополуччя, акцентує увагу суспільства на переваги, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
?Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно осіб з інвалідністю, прийнятою Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям осіб з інвалідністю.

На сьогодні рівень інвалідізації мешканців планети становить більше 1 мільярда людей, або 15 відсотків населення Землі.

Ми такі ж Громадяни своєї Держави і маємо рівні права! Про це говорить Конституція України! І вимагаємо турботи Держави. І не такої, коли влаштовують солодкі столи і дарять підгузки... Це знущання! Де ці "меценати" щодня? (Просимо нормальних волонтерів, ніяк це до себе не застосовувати наші слова про допомогу, яку вони роблять щодня!)

Або ж, даруйте людям пандуси, доступне житло, робочі місця, інклюзивні навчальні заклади, транспортну інфраструктуру, доступні дороги...

А 3-го грудня, хочеться чути не "привітання зі святом", а звіт Держави про виконану роботу, яка спрямована на покращення життя Громадян з інвалідністю.

Коментарі і дописи - вітаються! Ми не маємо мовчати про "свято"...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора