A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа
"Інклюзивно-ресурсний Центр"
Буської міської ради

Перелік необхідних документів для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини в умовах ІРЦ

Дата: 15.05.2020 15:09
Кількість переглядів: 1292

Перелік необхідних документів для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини в умовах ІРЦ

  1. Документи, що посвідчують особу батьків (одного з батьків) або законних представників.

 

Як правило, це паспорти батьків або законних представників (копія : перша сторінка, друга сторінки, прописка). У разі опікунства – додати копію документа, який це засвідчує.

У раз відсутності батьків взагалі, додаються документи, які підтверджують їхню відсутність : рішення суду про позбавлення батьківських прав, про тяжку хворобу, тощо. Тоді особа, яка представляє дитину в ІРЦ (за умови відсутності батьків або осіб, які їх замінюють) обов”язково оформляє доручення на представлення інтересів дитини під час здійснення оцінки.

 

  1. Свідоцтво про народження дитини (копія).
  2. Індивідуальна програма реабілітації дитини з інвалідністю (у разі інвалідності). (копія )
  3. Медичний висновок на дитину з інвалідністю до 18 років (копія).
  4. Форма первинної облікової документації та інструкції щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров”я, які надають амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню, незалежно від підпорядкування та форми власності від 28.07.2014р. №527
  5. Медогляд дитини , який було проведено перед подачею документів в ІРЦ ( на окремому листку з печатками медичних спеціалістів : педіатра, ЛОРа, окуліста, невролога, ортопеда – травматолога, хірурга… )
  • У разі відсутності мовлення у дитини – необхідний консультативний висновок сурдолога.
  • У разі наявності у дитини статусу «дитина з інвалідністю» - необхідний консультативний висновок від лікуючого лікаря чи виписка зі стаціонарного лікування.
  1. При потребі (якщо у дитини наявне порушення інтелектуального розвитку) – консультативний висновок чи довідка лікаря – психіатра.

У разі, коли дитина з особливими освітніми потребами здобуває дошкільну або загальну середню освіту, додаються :

  1. Психолого-педагогічна характеристика дитини (розгорнута) із зазначенням динаміки та якості засвоєння знань під час навчання, підготовлена відповідним педагогічним працівником та затверджена керівником навчального закладу
  2. Зошити з рідної мови, математики, результати навчальних досягнень -  табель успішності чи виписка оцінок з класного журналу ( для дітей, які здобувають загальну середню освіту), малюнки, інші творчі роботи.
  3. Документи щодо додаткових обстежень дитини.

У разі, коли дитині з особливими освітніми потребами вже надавалася психолого-педагогічна допомога, до ІРЦ подаються :

  • Попередні рекомендації щодо комплексної оцінки ;
  • Висновок відповідних фахівців щодо результатів надання психолого-педагогічної допомоги із зазначенням динаміки дитини згідно з індивідуальною програмою розвитку (із моніторингом динаміки розвитку дитини з ООП)

Примітка : комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку дитини проводитиметься за наявності усього пакету необхідних документів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора